Διέταξε ο Νίξον τη δολοφονία του Αρ. Ωνάση?

Σύμφωνα με το βιβλίο που εξέδωσε ο δημοσιογράφος Ντον Φούλσομ, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, φέρεται να είχε διατάξει τις δολοφονίες του Σαλβαδόρ Αλιέντε, του Φιντέλ Κάστρο και του Αριστοτέλη Ωνάση! Το άρθρο που ακολουθεί προέρχεται από τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma Live.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από απόρρητα έγγραφα αλλά και από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κατά την διάρκεια της θητείας του Ρίτσαρντ Νίξον, του μοναδικού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Μέσα από το βιβλίο «Τα σκοτεινά μυστικά του Νίξον», ο βετεράνος δημοσιογράφος Ντον Φούλσομ, παρουσιάζει το Νίξον, ως έναν κυνικό και αδίστακτο άνθρωπο που διατηρούσε μακροχρόνιου δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα και που ενορχήστρωσε δολοφονικές ενέργειες κατά των Φιντέλ Κάστρο, Σαλβαδόρ Αλιέντε και Αριστοτέλη Ωνάση.

Στόχος για την εξόντωση του Έλληνα κροίσου ήταν η ανατροπή της συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία για την κατ΄αποκλειστικότητα μεταφορά του πετρελαίου της.

Για την περίπτωση του Κουβανού ηγέτη και τα στοιχεία για το σχέδιο της δολοφονίας του , ήρθε από την πλευρά της CIA, το 2007, μέσα από την δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων σε δημοσίευμα των «Τάιμς» του Λονδίνου.

Ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Νίξον , εδωσε εντολή την δολοφονία του Χιλιανού ηγέτη Σαλβαδόρ Αλιέντε ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία ακόμα και ο Ελληνική καταγωγής αντιπρόεδρος Σπίρο Αγκνιου , δέχθηκε απειλές για τη ζωή του στην περίπτωση που θα αρνούνταν να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας σε βάρος του.

Πάντως οι ιστορικοί αναμένουν με ενδιαφέρον το 2017 που θα γει και ο επίσημος αποχαρακτηρισμός περισσότερων από 1 εκατομμυρίων εγγράφων της CIA για τη δολοφονία του Τζόν Κένεντι.

πηγή: Sigma Live Κύπρος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s